top of page
  • saruzi

5 úžasných AI projektů na ochranu zvířat


Porozumíme delfínům, slonům a zastavíme pytláky díky umělé inteligenci?


Ochrana volně žijících zvířat se v poslední době mění, a to i díky použití umělé inteligence. Ochránci přírody využívají umělou inteligenci k monitorování a ochraně zvířat v jejich přirozeném prostředí. Umělá inteligence pomáhá výzkumníkům určit polohu zvířat, datum jejich spatření, migrační vzorce, a dokonce i sociální skupinu zvířat.

Tady je 5 úžasných projektů :



1 - Světový fond na ochranu přírody a společnost Intel spolupracují s výzkumníky na projektu monitorování a ochrany sibiřských tygrů v Číně s využitím umělé inteligence. AI může pomoci analyzovat obrovské množství dat shromážděných pomocí vylepšených kamerových pastí.


2 -V národním parku Serengeti v Tanzanii používají model založený na umělé inteligenci, který umožňuje identifikovat druhy zvířat a počítat je. Stojí za ním britská společnost DeepMind.


3. Projekt naslouchání slonům: Peter Wrege z Cornellovy univerzity a jeho tým použili neuronové sítě, což je podmnožina umělé inteligence, ke sběru a kategorizaci dat o slonech, kteří přežívají v hustých deštných pralesích střední Afriky. Do pralesa umístili zvukové záznamníky, které monitorovaly zvuky džungle. Ve spolupráci s kalifornskou společností Conservation Metrics vytvořili různé neuronové sítě, které umožňují oddělit zvuky džungle a lokalizovat slony a pytláky.


4. Záchrana celosvětové včelí kolonie: Existuje také monitor včelího úlu, který shromažďuje data pomocí TensorFlow, což je open-source framework pro strojové učení společnosti Google. Podporuje sledování různých činností včel, jako je počet včel, vzorce jejich pohybu nebo zda nesou pyl. Umělá inteligence pomáhá odborníkům a poskytuje kompletní data a analytické zprávy.


5. Asistent pro ochranu volně žijících živočichů (PAWS): PAWS je aplikace založená na umělé inteligenci, která slouží k prediktivní analýze a optimalizaci zdrojů. Pomáhá strážcům národních parků tím, že analyzuje data a poskytuje informace o topografii, populaci zvířat, přírodních cestách a pohybu zvířat. Umělá inteligence vede systém tak, aby strážcům parku našel nejlepší trasu pro hlídkování a zjistil počet nástrah a pastí na jejich cestě. Umělá inteligence tak pomáhá strážcům při odhalování trestných činů páchaných na volně žijících zvířatech...


Tady je shrnutí několika způsobů a příkladů, jak umělá inteligence může pomoci zvířatům a životnímu prostředí


Monitorování a sledování: Umělou inteligenci lze použít k monitorování a sledování populací a pohybu zvířat, což může být užitečné pro úsilí o ochranu přírody a vědecký výzkum.


Prediktivní modelování: Umělou inteligenci lze využít k vytváření prediktivních modelů, které mohou vědcům a ochráncům přírody pomoci lépe porozumět chování zvířat a předvídat, jak budou zvířata reagovat na různé podněty.


Zlepšení životních podmínek zvířat: Umělou inteligenci lze využít ke zlepšení životních podmínek zvířat tím, že pomůže rychleji identifikovat a řešit problémy. Například kamery a senzory poháněné umělou inteligencí by se mohly používat ke sledování zdraví a pohody zvířat v zoologických zahradách a na farmách.


Usnadnění komunikace: Umělou inteligenci lze využít k usnadnění komunikace mezi zvířaty a lidmi. Výzkumníci například pracují na vývoji systémů umělé inteligence, které dokáží překládat hlasové projevy delfínů a velryb do textu čitelného pro člověka.


Zlepšení výzkumu: Umělou inteligenci lze využít k rychlejší a přesnější analýze velkého množství dat, což může vědcům a výzkumníkům pomoci lépe porozumět chování zvířat a zlepšit naše chápání světa přírody.


Zdroj Aiworldschool.com +AI


🦾Vytvořeno s pomocí AI. Chcete, aby psala i vaše příspěvky?

Využijte nástroje Copy.ai

Další šikovné nástroje najdete ZDE





45 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page